Ibland har man tur och förra veckan hittade jag ett recept på en superenkel äppelkaka precis när jag skulle fixa fika till jobbet. Jag arbetade min sista dag på gamla jobbet i och då hör det ju till att man tar med sig lite fika. Jag hade först tänkt göra min äppelpaj men på spårvagnen hem satt jag och läst lite blogg-inlägg. En av mina favorit-bloggare, Krickelin, hade lagt ut ett recept på en äppelkaka som såg både god och enkel ut. Så eftersom allt fanns hemma rörde jag ihop den på kvällen efter att barnen fått i sig middag.
När T sedan kom hem från jobbet såg han så ledsen ut när jag sa att den inte var till honom. Den där doften av varma äpplen med kanel är svårslagen!
Kollegorna på jobbet var nöjda med fikat i alla fall. De tog flera gånger och berömde att den var så mjuk så jag kan verkligen tipsa er om receptet. Eftersom det är lånat från Krickelin får ni klicka in här och kolla längst ner i inlägget.
God och superenkel äppelkaka
Eftersom min man inte fick smaka på mina kollegors fika så gjorde jag en ny äppelkaka i söndags. Perfekt att äta till efterrätt på kvällen när det var helg och allt. De skivade äppelbitarna som inte fick plats i äppelkakan tog barnen mer än gärna hand om.
Allt du behöver är mjöl, bakpulver, socker, ägg och mjöl. Och så äpplen förstås.
Tryck ner äppelbitarna lite som du vill. Jag gjorde ett enkelt mönster men man kan säkert vara mer kreativ om man vill göra den lite extra fin.
När allt är på plats i formen så strö över lite socker och en hel del kanel. Det är ju kanelen som ger den där goda doften och smaken så snåla inte!
Och en stund senare har du en riktigt god äppelkaka! Lillasyster var mätt på middagsmaten så Storebror fick hennes portion och han hade nog gärna ätit ännu mer om han hade fått. T tyckte att min vanliga äppelpaj är bättre men tog ändå en bit till. Det får väl ändå räknas som ett gott betyg.
Det var verkligen en superenkel äppelkaka att göra. Det tar inte många minuter att röra till smeten och sedan ska den vara cirka 15 minuter i ugnen. Perfekt om man inte vet vad man ska bjuda gästerna på ! Nu på hösten brukar ju det dessutom finnas ett överflöd av äpplen.
Bli först att kommentera!