Vi har lagat koreansk mat
Förra veckan så ägnade jag och barnen en stor del av dagen till att laga koreansk mat. Det var dagen efter en väldigt trött dag. När jag fick lite mer energi så använde jag den till att pyssla i köket. Det är så kul när man har tiden och lusten!
Efter att ha förberett chia-pudding till nästa dags frukost satte vi igång med middagen. Först gjorde vi glasnudlar med grönsaker. Receptet med glasnudlar har jag skrivit om tidigare här och några av ingredienserna ser ni på bilden. Att laga mat med barn är ungefär som att skriva ett blogginlägg tillsammans med ett; det tar ungefär tusen gånger längre tid. Men har man bara tiden så är det ändå värt det. De lär sig förhoppningsvis en hel del olika saker under tiden.
Vi fick i alla fall ihop rätten och den blev god att äta tillsammans med bulgogi (koreanskt marinerat nötkött). Vi gjorde också äggrullar att ha till maten. Allting är väldigt enkelt och gott. Det som tar tid är att hacka alla grönsaker.
Det är under hackandet som man behöver båda sina händer. Dessutom ska man hålla undan nyfikna barn så att de inte skadar sig på den vassa kniven. Men själva stekningen går att göra med ett barn på höften och det större barnet är ganska bra på att roa sig själv i kortare stunder.
Tillslut fick vi ihop koreansk mat till middagen. Och det bästa med maten är att hela familjen älskar den!
Soon-Im Martinsson
• 7 år agoNam nam snart kan vi äta hos farmor jippiii
JennyJenny
• 7 år agoJa, farmor gör bästa maten 😉