i Recept och mat, Vardag

Glasnudlar med grönsaker

Testar på koreansk matlagning

Häromdagen testade jag att laga glasnudlar med grönsaker och lite andra koreanska maträtter. Just det här receptet (med glasnudlar) är hämtat ur kokboken som du kan se på bilden (så jag kan be om ursäkt till svärmor om det inte är ”rätt” sätt att göra detta) 😉

Jag ville i alla fall testa att göra Chapchae (=glasnudlar med grönsaker). Enligt receptet så kan man göra den med nötkött i. Jag gjorde istället en vegetarisk och så hade vi kött och andra tillbehör bredvid i stället.

glasnudlar med grönsaker

Recept på koreanska glasnudlar med grönsaker

Det man behöver (till ca 4 personer) är:

– 10 cm zucchini
– 1/2 röd paprika
– 2 morötter
– 150 g champinjoner eller karl-johanssvamp eller shiitake
– 200 g glasnudlar
– 3 dl strimlad purjolök
– 50 g färsk spenat
– 2 msk koreansk eller japansk soja
– 1 msk strösocker
– 2 tsk sesamolja
– 1 krm svartpeppar

Skiva zucchinin i 1/2 cm tjocka halvmånar. Strimla paprika, morötter, purjolök och dela svampen i mindre bitar.

Koka nudlarna och klipp eventuellt dem så att de inte är för långa.
Stek grönsakerna så att de blir mjuka och har fått lite färg. Lägg nudlarna och grönsakerna i en bunke och blanda i soja, socker, sesamolja och peppar. Blanda väl och låt dra i minst 10 minuter.

Maten fick godkänt av T men jag råkade ha nudlarna lite för länge i det kokta vattnet så de blev tyvärr inte helt lyckade så följ anvisningarna på paketet noga.

glasnudlar med grönsaker

Till denna mat hade vi bulgogi-kött, äggrullar och ris. Så köttet och äggen kommer det att komma recept på inom kort.

Vill du ha mer tips på mat så kommer du till kategorin för mat och recept när du klickar här!

Share Tweet Pin It

JennyJenny

Välkommen till min blogg! Här får du följa mig i mitt vardagsliv med fokus på mammalivet. Jag bor tillsammans med min man, T, i centrala Göteborg och vi har sonen K som föddes i juni 2014 och dottern J som är född i maj 2016. Kommentera gärna mina inlägg för jag tycker det är så kul att se vilka ni är som är här och läser och ställ mer än gärna frågor om det är något du undrar över!

Liknande inlägg

Matmuffins

Skrivet den 17 januari, 2016

Bulgogi

Skrivet den 21 september, 2016

Smoothie med mango

Skrivet den 6 januari, 2018

Föregående inläggLite mer sommar 
Nästa inläggTisdag 

4 Kommentarer

  1. Siranee - thaimorsan.se
    8 år ago

    Det såg inte ut som glasnudlar utan risnudlar ☺️ På tal om risnudlar så finns det nu Brown rice nudlar som jag har börjat köpa. I Thailand är det het med clean eating också så folk äter Brown rice istället

    Reply
    1. Jenny
      8 år ago

      Haha. Får göra ett nytt o bättre försök ?Smaken blev bra så nästa gång blir det nog ännu bättre! Har aldrig hört talas om de nudlarna men förstår att det måste komma nya saker även där (som råris osv som följer trenderna) 🙂

      Reply
  2. Siranee - thaimorsan.se
    8 år ago

    Det har funnit länge med råris osv men asiater du vet…det måste vara en trend innan det skulle bli en rusning haha

    Reply
    1. Jenny
      8 år ago

      Haha ?

      Reply

Kommentera