I fredags lagade jag ris med kyckling och färdig indisk kryddblandning. Ungefär när jag skulle börja laga maten kom jag på att jag glömt köpa naan-bröd. Istället för att rusa till affären googlade jag recept och hittade ett jätteenkelt.
T sa att vi aldrig mer kan köpa färdigt efter att han smakade det så det fick klart godkänt. Tog ca 15 min att göra också.
Här kommer receptet. Jag delade det på hälften men fick lägga till en hel del mjöl då degen blev lite för kletig.
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl vatten
2 dl turkisk yoghurt (alt. annan naturell yoghurt)
1 ägg
(1 vitlöksklyfta)
Olivolja
Flingsalt
Platta till bröden och lägg på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 6-8 min i 250 grader.
Pensla med olivoljan och flingsaltet direkt när du tar ut plåten från ugnen och ät medan det är varmt!
Bli först att kommentera!