Enkel koreansk bulgogi
Idag bjuder jag på ett recept på bulgogi som är en väldigt god koreansk kötträtt. De flesta som har smakat maträtten gillar den och våra barn älskar den! Receptet är egentligen för en bulgogi-marinad (koreanskt marinerat nötkött).
Marinaden är väldigt enkel och god att göra och kan andvändas på många typer av nötkött. Det här receptet är dessutom väldigt snabblagat eftersom köttet ska skäras i små bitar innan stekningen.
Nötköttet ska helst vara nötinnanlår eller entrecote.
Receptet kommer från denna kokbok:
Recept på marinad till bulgogi
Marinaden består av:
– 1 msk pressad vitlök
– 1 1/2 msk sesamolja
– 1 dl koreansk eller japansk soja
– 2 msk strösocker
– 1/2 krm svartpeppar
Blanda i hop alla ingredienserna till marinaden.
Lägg i köttet, skuret i tunna skivor, i marinaden i minst 30 minuter.
Stek på hög värme.
Klart!
Servera gärna kötet med ris eller de här glasnudlarna med grönsaker.
Vill du ha fler tips på mat? Klicka här för att komma till kategorin för mat och recept!
Bli först att kommentera!